Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 3 Οκτωβρίου οι ακροάσεις για την
Παιδική Χορωδία “Amabile

     Το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ιδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου (Ε.Μ.Ι), ανακοινώνει διενέργεια ακροάσεων για την στελέχωση της Παιδικής Χορωδίας Amabile”.
    
Μετά από  δύο επιτυχημένες χρονιές, η παιδική χορωδία «Αmabile» συνεχίζει το σπουδαίο έργο της δίνοντας την δυνατότητα στους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες να καλλιεργήσουν το μουσικό τους αισθητήριο, τις ευαισθησίες τους και την αισθητική τους, να εκφράσουν τις λύπες τους, τις χαρές και καθε συναίσθημα.
                  Διευθυντής της παιδικής χορωδίας είναι ο  καθηγητής μουσικής και Μαέστρος κ. Μιχάλης Καλαεντζής και συνοδός ο καθηγητής μουσικής και πιανίστας κ. Πέτρος Τσιμπερόπουλος.
Βασικός στόχος της Παιδικής Χορωδίας Amabile είναι η εκμάθηση μουσικής μέσω του χορωδιακού τραγουδιού παράλληλα με τη επίτευξη υψηλών καλλιτεχνικών στόχων, καλύπτοντας τόσο την παιδαγωγική όσο και την καλλιτεχνική διάσταση του χορωδιακού τραγουδιού. Έτσι, κατά τη διάρκεια των δοκιμών οι νεαροί χορωδοί παρακολουθούν μαθήματα μουσικής θεωρίας-σολφέζ και φωνητικής αγωγής ειδικά για παιδιά, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με τα αριστουργήματα των μεγάλων συνθετών, δείγματα σύγχρονης μουσικής, καθώς και παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
                  Κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς, εκτός του βασικού τμήματος της παιδικής χορωδίας (ηλικία 7 έως 12 ετών)  θα λειτουργήσουν επιπλέον τα παρακάτω  τμήματα:
1.     Tα τμήματα  Μουσικοκινητικής  Αγωγής και Μουσικής  Προετοιμασίας (μουσικής προπαιδείας)  για  παιδιά ηλικίας 4 έως 7 χρονών υπό την καθοδήγηση της μουσικοπαιδαγωγού  κ. Αντιγόνης Ζάχαρη χρησιμοποιώντας  σύγχρονα  μουσικοπαιδαγωγικά  συστήματα (Orff , Dalcrose,  Kodály) καθώς  και ένα πρωτοποριακό τμήμα με παιδιά 2,5-3,5 ετών παρέα με γονείς που  αφορά στην  ευαισθητοποίηση  ,την ομαδοποίηση ,την έκφραση και  την  γνωριμία στη  μουσική ,την  κίνηση  και  τον  λόγο.
2.     To   τμήμα νεανικής  χορωδίας το οποίο θα αποτελείται απο παιδια ηλικίας 12 και άνω, δίνοντας έτσι την δυνατότητα και σε μεγαλύτερα παιδιά να βιώσουν την καλλιέργεια του πνεύματος μέσα απο  το χορωδιακό τραγούδι.

Οι ακροάσεις για την επιλογή νέων μελών θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 3 Οκτώβρη 2015, ώρα 09.30 π.μ. στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

Οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους θα παρουσιάσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους, ενώ θα εξετασθούν σε ασκήσεις ακουστικής αντίληψης ( ικανότητα απομνημόνευσης σύντομων μελωδικών και ρυθμικών μοτίβων κ.λ.π.) και στην ομαδική απόδοση ενός γνωστού τραγουδιού. Για τη συμμετοχή στην «Amabile» δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία σε χορωδίες.
                 
                  Όσοι ενδιαφέρονται για πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο της χορωδίας, κ. Μιχάλη Καλαεντζή στο τηλ. 6945292965.

     Οι δοκιμές της Παιδικής Χορωδίας «Amabile» θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο πρωί 11-1 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου