Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



  Το Ἐπικοινωνιακό και Μορφωτικό Ἱδρυμα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ρόδου (Ε.Μ.Ι.), ανακοινώνει διενέργεια ακροάσεων για την δημιουργία Παιδικής Χορωδίας.
Ο ρόλος της νέας Παιδικής Χορωδίας θα είναι εκπαιδευτικός και έχει ως στόχο την πραγματοποίηση εκδηλώσεων-συναυλιών αλλά και τη συμμετοχή σε καταξιωμένα Χορωδιακά Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για το σκοπό αυτό απευθύνει πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους χορωδούς. Μέρος στην ακρόαση μπορούν να λάβουν αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 1999 και 2006 και έχουν στοιχειώδη «σωστή φωνή»
Διευθυντής της Παιδικής Χορωδίας έχει οριστεί ο Μαέστρος Κος Μιχάλης Καλαεντζής, και συνοδός ο καθηγητής μουσικής και πιανίστας Κος Πέτρος Τσιμπερόπουλος.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, ώρα 11.00 π.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους θα παρουσιάσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους, ενώ θα εξεταστούν σε ασκήσεις ακουστικής αντίληψης (ικανότητα απομνημόνευσης σύντομων μελωδικών ή ρυθμικών μοτίβων κ.λπ.), και στην ομαδική απόδοση ενός γνωστού τραγουδιού.

Στα χρόνια του έντονου ατομικισμού και ανταγωνισμού, η εμπειρία του χορωδιακού τραγουδιού ως ανάταση ψυχής και γέφυρα επικοινωνίας αποτελεί για παιδιά και νέους κάθε ηλικίας, μια «εν δυνάμει πηγή για το ευ ζην». «Χορωδία είναι ασπασμός προς το Θείο, Μυσταγωγία, Θεότητα, αλλά και απέραντη απλότητα. Χορωδία είναι το αντίθετο του τραγουδιού της παρέας. Χορωδία δεν είναι καντάδα ούτε παρέα. Είναι διδαχή, φαντασία, αίσθημα. Η χορωδία δεν τραγουδά αλλά δημιουργεί».
     Τα παιδιά πέρα από την αισθητική απόλαυση και καλλιέργεια έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τον αυτοέλεγχο, την πειθαρχία, την υπακοή στους κανόνες, να λειτουργήσουν ομαδικά, να αναλάβουν ευθύνες, να συμμετέχουν συλλογικά στη μουσική έκφραση και δημιουργία.
Ο Μαέστρος ακολουθεί πρωτοποριακό σύστημα χορωδιακής διδασκαλίας, με βάση πρότυπα εκπαιδευτικά συστήματα και σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα για ταχύρρυθμη και ευχάριστη διδασκαλία, όπως εκμάθηση τραγουδιών μέσω διαδραστικής ψηφιακής




παρτιτούρας, παρουσίαση του χορωδιακού προγράμματος με μουσικοθεατρική έκφραση και κίνηση.
     Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 16.00-18.00. στις εγκαταστάσεις του  Μουσικού Σχολείου Ρόδου (Λεωφόρος Κοσκινού, παραπλεύρως κλινικής EUROMEDICA)

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται:
1. Στα κεντρικά γραφεία της Ι.Μ.Ρ., Πλατεία Ελευθερίας, Τηλέφωνο 2241044550.
Το καθημερινό ωράριο υποβολής αιτήσεων είναι 8.30 έως 15.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.
2. Ηλεκτρονικώς, στη διεύθυνση : amabile.choir@gmail.com
H τελική προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι την Πέμπτη  3 Οκτωβρίου στις 14.00

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: 69452929656984278060 - 2241028855

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου